Boekenplank september 2021

Een roman, een (voor mij althans) verrassende keuze, en het derde deel van een trilogie. Dat was mijn keuze in september. Hieronder lees je of ze mij konden bekoren ..

‘DE ZEVEN ZUSSEN’ door Lucinda Riley- (fictie, roman)
Xanders Uitgevers- 528 blz

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in het ouderlijk huis, aan het meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld en de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen ?

De Zeven Zussen” is het eerste deel uit een zevendelige serie, en gaat over liefde, verlies en de zoektocht naar wie de zussen werkelijk zijn.

Eerlijk ? Ik had nooit gedacht dat ik deze (als zijnde een verstokte thrillerfan), zou lezen ! Op aanraden van een goede vriendin, en ook omdat ik toch nieuwsgierig was vanwaar dat monstersucces van deze serie komt, besloot ik het er uiteindelijk op te wagen.
Ik beken dat ik er enigszins sceptisch aan begonnen ben. Had geen al te hoge verwachtingen. 

Maar kijk, na het eerste hoofdstuk wist ik al dat ik deze wou en zou uitlezen ! 
De Zeven Zussen” is heel vlot geschreven. Aangenaam om lezen dus, ook bij het teruggaan in de tijd. Alsof je in een tijdmachine zit !
Bovendien kom je heel wat te weten over hoe het er destijds in bepaalde wijken en regio’s in Frankrijk en Rio waarschijnlijk aan toe zal gegaan zijn. Zelfs over hoe het overbekende Christus de Verlosser-beeld in Rio er uiteindelijk kwam krijg je interessante lectuur. Als ik het beeld ooit écht zou gaan bezoeken, zou ik zeker aan dit boek terugdenken…

En ja, er zit romantiek in het boek, maar het is zeker niet te melig (mijn grootste vrees bij romans). Zelfs ík leefde volop mee met Bel en Laurent en hoopte op een goede afloop voor hen …

Mijn conclusie : “De Zeven Zussen” lezen was een nieuwe, en geslaagde ervaring. En ja, nu begrijp ik het succes van de reeks. Meer nog : ik ga ook het verhaal van die andere zussen lezen ! 
Maar nu mij toch eerst weer op een spannende thriller storten ! 😁

‘BLING BLING 3’ door Jan Van der Cruysse – (fictie, misdaadthriller) 
Uitgeverij Angele/Standaard Uitgeverij – 406 blz

Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden in het slop. Wanneer in het Indiase Varanasi een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit, krijgt de politie nieuwe stukjes van de puzzel in handen. Het gevaarlijke gangsterduo Mate-Boris en de onprettig gestoorde Elisabed halen alles uit de kast om de politie een stap voor te blijven en de daders te vinden. Het leven van Viktor en Zurab is na de jongste overval grondig overhoopgehaald en ook zij azen op hun deel van de buit. Ondertussen rommelt het in Lentekhi : maffiabaas Paata komt zwaar onder druk te staan. En dan zijn er nog de daders van de eigenlijke overval. Blijven zij onder de radar of moeten ze de duimen leggen ?

Het derde en dus laatste deel van de “Bling Bling” trilogie. Omdat ik na deel 2 met nog wel wat vragen bleef zitten, besloot ik ook “Bling Bling 3” in huis te halen. 

Want wat met de daders van de overval ? Zouden Albertien, Rik, Michel, Hira, Luigi en Alphonse onder de radar kunnen blijven ? Hadden ze inderdaad de perfecte diamantroof gepleegd ? Of zouden ze uiteindelijk toch het onderspit moeten delven ? Hoe zou het kat-en-muisspel tussen politie en gangsters eindigen ? 🤔

In “Bling Bling 3” volgen we nog steeds de Georgiërs en de gestoorde Elisabed op hun pad om uit te zoeken wie er met de diamanten van hun baas aan de haal is gegaan.
Politievrouw Beerke is ook terug op onderzoek. Ze neemt uiteindelijk het heft in eigen handen omdat ze het niet eens is met de werkwijze van haar baas. 

Alle lijnen die in de vorige boeken uitgezet werden, komen hier samen en worden afgewerkt. Het is spannend, wel gruwelijk gedetailleerd soms. Ik kreeg antwoord op mijn vragen van deel 2.
Ook dit boek is geschreven volgens het concept van de vorige twee delen : er is veel actie, er zijn onverwachte plotwendingen, er is de zoektocht naar de diamantrovers, en wrede moordscènes.
De belangrijkste les uit deze trilogie : wanneer je van criminelen steelt, weet dan dat die terug zullen slaan. En hard ! 

Toch is er ook enige humor in deze thriller te vinden.
De woordspelingen met de namen vond ik bijvoorbeeld leuk. Want aan wie denk jij onmiddellijk als je in het boek kennismaakt met ene “Swa Van Gronckel van het VTM nieuws” ? En dan is er ook nog de valse naam “Mie Khatun” die opduikt in een passagierslijst. Klinkt nogal “Belgisch Oosters” in de oren, toch ? 😊
Toen ik op de cover het zinnetje Toen was er nog maar één” onder de titel zag, dacht ik bovendien onmiddellijk aan het bekende kinderliedje “Tien kleine negertjes”. En ja hoor, het wordt op een leuke (alhoewel ?) manier in het verhaal gebruikt …

Mijn conclusie : Zoals na “Bling Bling 2” wil ik al meteen zeggen dat het weinig zin heeft aan ‘Bling Bling 3‘ te beginnen als je de voorgaande delen niet hebt gelezen. Het eerste deel is echt wel belangrijk om het vervolg vlot te kunnen lezen. Anders mis je cruciale informatie.

Een tweede tip : je kan best geen te lange tijdspanne laten tussen de drie boeken. Er gebeurt immers zoveel. Er zijn zoveel personages, zoveel plaatsen op de wereld die worden aangedaan. Het vraagt wel wat concentratie van de lezer. In tegenstelling tot “Bling Bling 2” moest ik ditmaal wél even de namenlijst achterin raadplegen. 
Maar laat dit je zeker niet afschrikken om de trilogie te lezen. 

Zo, dit was dan mijn septemberlectuur. Laat hieronder gerust een reactie achter. Zoals steeds ben ik benieuwd te horen of jullie deze boeken ook al gelezen hebben en er mijn mening over delen. Altijd leuk om meningen te vergelijken !

Hadden jullie de kans nog niet om mijn vorige ‘boekenplanken’ te bekijken ? Hierna dan makkelijk linken naar mijn :

Boekenplank augustus 2021 : klik HIER

Boekenplank juni 2021 : klik HIER

Boekenplank mei 2021 : klik HIER

Boekenplank april 2021 : klik HIER

Boekenplank maart 2021 : klik HIER

Boekenplank februari 2021 : klik HIER

Boekenplank januari 2021 : klik HIER

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn nieuwe blogs ? Als je het formulier invult krijg je automatisch mijn nieuwsbrief bij het verschijnen van een nieuwe post. Handig toch ?

Ook via mijn FB-pagina en mijn Instagramprofiel kan je me volgen als je dit verkiest. Klik hiervoor simpelweg op de betreffende buttons bovenaan het blogbericht of op de Homepage.

                                      Klik HIER om terug naar de Homepage te gaan

 

10 gedachten over “Boekenplank september 2021”

 1. Martine Patrouille

  Hoi Nicole… Jij verslindt nogal wat boeken zeg… Maar zo te lezen heb je er veel plezier aan… xx

  1. Hihihi, “verslinden” zou ik het niet echt noemen hoor. ???? De echte boekenwurms die ik ken lezen er veel meer per maand, doen mee aan challenges en zo.
   Maar dat is mijn bedoeling niet. Ik probeer gewoon elke dag minstens één uur per dag te lezen. Je hebt gelijk, ik heb er veel plezier aan. Zo ontspannend even in een anderen wereld te vertoeven ????

 2. Hey Nicole, zoals je weet waren de zeven zussen voor mij leuk om te lezen. Die Bling Bling reeks ziet er ook wel spannend uit. Zal ze eens aanschaffen om hier in Februari te lezen. Kijk al uit naar je volgende blog.

  1. Hey Andrea, ik weet hoe leuk jij die “Zeven Zussen ” vond. Jij hebt ze me immers aangeraden ???? Tof dat je de “Bling Bling” trilogie wil lezen. Benieuwd wat je er zal van vinden …

 3. Hey Nicole

  Ben ook aan de eerste van de zeven zussen begonnen (meegebracht naar Spanje) ???? leest inderdaad zeer vlot en zeker niet melig. Ga de andere ook wel aanpakken , hoewel dit niet in zo’n snel tempo zal gaan als jij ze verslindt.

  1. Hallo Anita ! Geniet van “De Zeven Zussen”. Goede keuze om op het terras onder de Spaanse zon te lezen ????
   En dat ‘snel’ tempo is niet echt zo snel hoor. Ik probeer gewoon elke dag minstens één uurtje te lezen. Zalig om te ontspannen …

 4. Je lis toujours ta rubrique avec grand intérêt .
  Comme toi, c’est par curiosité que j’ai lu 1 livre de
  Lucinda Riley ( tome 3 )
  Cependant je reste une inconditionnelle de thrillers ou d’enquêtes policières !
  À bientôt

  1. Bien que j’ai aimé Lucinda Riley, moi aussi je reste surtout thriller et enquêtes policières ????
   Mais de temps en temps, j’aime lire un autre genre …
   Merci pour l’intérêt que tu portes à mon blog. Ça fait vraiment plaisir de lire les réactions ????

 5. Hey Nicole,

  De 7 zussen van Lucinda Riley heb ik allemaal gelezen en ik vindt het stuk voor stuk pareltjes.
  Van zodra ik het 1ste exemplaar gelezen had wou ik ook de andere proberen en inderdaad, even de realiteit en af en toe teruggaan in de tijd. Mooie combinate. Ik benieuwd naar de laatste die ze samen met één van haar zonen heeft geschreven voor haar dood en deze te lezen. Ik ben fan!
  De volgende die op mijn lijstje staat is het nieuw boek van Benny. Kijk er naar uit!
  Tot de volgende…
  Liefs,
  Leen en Beauke

  1. Bedankt voor je reactie Leen. Ik ontdek plots veel mensen die de 7 zussen al gelezen heb. Ik loop nog wel wat (veel) achter in de reeks ????
   En ter info : de nieuwe thriller van Benny komt eerstdaags uit, dus hou je maar klaar ! ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.