Wie ben ik ?

Mijas/Spanje

Zal ik me even voorstellen ?

Ik ben Nicole. Op 25 mei 1960 rolde ik als lentekind de wereld in. Woonachtig  in België. Nu ja, deeltijds dan toch. Want sinds ik mijn vriend in 2019 heb leren kennen, vind je me ook vaak in Spanje. Hij liet immers het wisselvallig klimaat van België en de ratrace waar hij in vertoefde voor wat het was, en koos ervoor de rust op te zoeken in het zuiden van Spanje, meer bepaald aan de Costa del Sol.
En ja, voor mij betekende dat dus het begin van een lange afstandsrelatie, met zo’n 2.300 km tussen ons in ! Niet zo’n makkelijke situatie in het begin, ook al omdat ik nog voltijds aan het werk was.  Maar toen ik op 1 juli 2019 met pensioen kon, verliep alles plots veel vlotter.

Sindsdien heb ik al heel wat tijd doorgebracht in Spanje en ging ik al heel snel van dit mooie land en zijn bewoners houden.  Ik zal jullie  zeker en vast via mijn blogs nog volop laten meegenieten van al het mooie dat ik hier al ontdekt heb, en nog verder zal ontdekken. Want waar ik vroeger – shame on me – de Costa del Sol gewoon associeerde met die zonnige plek in het zuiden van Spanje waar zoveel Belgen hun vakantie doorbrengen en gaan overwinteren, heb ik ondertussen Andalucía als een prachtige streek leren kennen. Een combinatie van zee en bergen, heel veel natuur, heel veel rustige plekjes ook. Maar tevens zoveel dorpen en steden met een gezellige drukte, heel veel lekkere restaurantjes en leuke terrasjes. Heel veel bezienswaardigheden ook, zoveel geschiedenis, folklore, feesten. Maar  zoals gezegd, daarover later nog meer …

Waarom bloggen?

Simpel : ik schrijf gewoon heel graag, over alles en nog wat. Dat is altijd zo geweest, vanop de lagere school al. Opstellen schrijven was van jongs af aan één van mijn lievelingsonderwerpen.

Tijdens mijn puberteit, en ook later, hield ik regelmatig een dagboek bij. Het werd mijn steun en toeverlaat, vooral toen ik spijtig genoeg tot de ontdekking kwam dat sommige mensen aan wie ik mijn lief en leed toevertrouwde, dit vertrouwen lelijk beschaamden. En dat deden mijn dagboeken nooit. Wat ik hen vertelde, bleef bij hen !
Het 
neerpennen van al mijn emoties, goede en slechte, hielp mij  door zware periodes heen. Mijn dagboek werd ook later vaak een uitlaatklep voor mijn verdriet, woede en frustraties, en hielp me mijn mindere momenten in het leven te kanaliseren. Zo kreeg ik de optimist in mij altijd weer boven en kon ik weer verder. Want ik denk wel dat ik van mezelf mag zeggen dat ik een optimist ben, dat ik  het glas meer halfvol  dan halfleeg zie, dat ik graag lach en wil genieten van al het mooie rondom mij.

Ik was toevallig bij mijn vriend op bezoek toen de hele coronacrisis echt uit haar voegen barstte. Grenzen gingen op slot, en mijn geplande vakantie van drie weken Spanje werd plots een strenge lockdown van 100 dagen in één van de hardst getroffen landen van Europa !
Om de tijd wat te helpen doden hield ik vanaf dag één opnieuw een dagboek bij. En oké, uitgeverijen lijken niet echt geïnteresseerd te zijn in het publiceren ervan, maar door elke dag te schrijven had ik wel helemáál de schrijfmicrobe vast.
Boeken schrijven lukt me spijtig genoeg niet. Daarvoor mis ik  de inspiratie en het talent van mijn vriend. Dat laat ik dus aan hem over, en beperk me ertoe zijn spannende thrillers te lezen en hem te steunen en aan te moedigen tijdens het schrijven ervan. 
Wel kwam na die lockdown voor de eerste maal het idee van een eigen blog naar boven. En kijk, hier ben ik ermee !

Wat kunnen jullie verwachten ?

Ik wil hier een plekje hebben om te schrijven over mijn 2 grote passies : reizen en lezen. Maar ook over de alledaagse dingen die me bezig houden. Over het “reilen en zeilen” in mijn leven dus. Ik wil graag mijn ervaringen delen. En dat kan, buiten dat reizen en lezen,  ook nog simpelweg gaan over de boeken die ik gelezen heb, over een krantenartikel, een interview, een film, over thuis kokkerellen, de ontdekking van een nieuw restaurantje, leuke momenten met vrienden, en zoveel meer.

Zo, dat ben ik dan in een notendop. Hopelijk vinden jullie mijn blog leuk en komen jullie regelmatig eens een kijkje nemen naar wat ik te vertellen heb. 

Like zeker mijn Instagram en FB-pagina (klik op de buttons bovenaan de pagina), en schrijf je in op mijn nieuwsbrief, zodat je geen enkel nieuw blogbericht mist !

Lieve groetjes alvast,
Nicole

6 reacties op “Wie ben ik ?”

 1. Myriam Eynikel

  Hey Nicole, wat een fantastisch initiatief. Ik heb al genoten van je eerste posts.
  Andalusië is een prachtige streek. Normaal gesproken bezoek ik elk jaar mijn zus en schoonbroer, ze hebben een huis in Alcaucín.
  Nog heel veel succes met je blog!

 2. Gryspeerdt Daniella

  Hey Nicole,
  Super dat je nu kan genieten van alle kleine dingen, waaronder het reizen, het neerpennen van je gedachten en het delen van je kennis met anderen. Dikke pluim ????????

 3. Interessante rondleiding door Andalusie. Al heeft de lock down er geen goed aan gedaan …
  Diane

 4. mooie blog Nicole, doe zo voort!
  fijn dat je op deze manier je creativiteit kwijt kan, ook al is het geen boek… we kunnen niet allemaal hetzelfde talent hebben!
  grt
  vicky

 5. Josephine Sherwood

  Excellent blog, Nicole! I’m super impressed with your writing. If you wrote a book about life in Spain during lockdown, I would read it for sure. Publishers don’t know what they’re missing! Keep on blogging because I’ll be looking foward to every single word. Thank you for your optimism during these difficult times and always.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.