Mijn boekenplank is in 2021 heel wat lichter geworden

Inderdaad ! Mijn boekenplank is in 2021 heel wat lichter geworden (al moet ik er meteen aan toevoegen dat die voor 2022 ondertussen al weer goed bijgevuld is ! 😅)

Bij nazicht blijk ik zomaar even 24 boeken gelezen en besproken te hebben verleden jaar. 24 op een jaar tijd ? Dat is toch wel een persoonlijk record hoor.

Enkele jaren terug beloofde ik mezelf dat ik, eens met pensioen, weer heel veel zou gaan lezen. Lezen was tenslotte van kleins af aan één van mijn grootste hobby’s.

Ik hield mezelf aan deze belofte, ook al ben ik (zoals elke gepensioneerde – het cliché klopt dus 😊), nog heel druk bezig met veel andere dingen. Zoals reizen of gewoon daguitstappen doen, aan mijn blog werken (nu ja, werken zou ik het eigenlijk niet mogen noemen, want ook dat is een leuke hobby geworden – en hier moet ik dan weer zeggen : dánkzjj corona), de bijhorende social media hieromtrent verzorgen, mijn sociale contacten onderhouden, en nog zoveel meer leuke (en ook minder leuke) dingen …

In elk geval : tot nu toe hield ik me aan mijn leesbelofte en probeer ik elke dag te lezen. Soms is dat een uurtje, soms langer. Zo leuk om je even in een andere wereld te begeven, je even af te sluiten van alles en nog wat, te genieten van spannende, ontroerende of beklijvende schrijfsels

Hieronder vind je de 24 boeken die ik in 2021 las : met een foto van de cover, en de bijhorende link als je mijn recensies wil lezen. 

Wie weet, misschien zitten er ook voor jou leuke leestips tussen …

Boekenplank oktober-november, klik HIER

Boekenplank september 2021, klik HIER

Boekenplank augustus 2021, klik HIER

Boekenplank juni 2021, klik HIER

Boekenplank mei 2021, klik HIER

Boekenplank april 2021, klik HIER

Boekenplank maart 2021, klik HIER

Boekenplank februari 2021, klik HIER

Boekenplank januari 2021, klik HIER

Mooie bibliotheek vind ik zelf, toch ? Ik leerde in 2021 bovendien enkele voor mij onbekende schrijvers kennen die ik ondertussen op mijn ’te volgen’ lijstje heb geplaatst.

Ook in 2022 wil ik nieuwe auteurs uitproberen en recenseren. Waargebeurde verhalen en biografieën heb ik ook alvast op de planning staan.

En jij ? Heb jij veel gelezen in 2021 ? Heb je misschien nog tips over welke auteur ik zeker eens zou moeten proberen (en waarom) ? Laat het me hieronder maar weten, ik vind het altijd leuk van je te horen … 😊

Klik HIER om terug naar de homepage te gaan.

4 reacties op “Mijn boekenplank is in 2021 heel wat lichter geworden”

 1. De Hertogh Ingrid

  Tip : Astarte van Petra Spark
  Boek gekregen als kerstgeschenk en de auteur woont in Vilvoorde maar voor mij was het een nieuwe naam. Het verhaal speelt zich ook af in Vilvoorde al zijn er enkele details die niet kloppen (maar verder laat ik niets los).
  groetjes
  Ingrid

  1. Bedankt voor je reactie Ingrid. En voor de tip ! Ik heb ondertussen Astarte van Petra Spark even opgezocht, en het boek klinkt me als muziek in de oren. Het soort thrillers waar ik van hou. Bovendien is het altijd leuk wanneer het zich afspeelt in een regio die je persoonlijk kent. Ik heb het alvast op mijn ’te lezen’ lijstje gezet !

 2. Amai proficiat Nicole, lezen is inderdaad een hele fijne hobby, zelf kan ik er ook enorm van genieten.
  De achterstand in mijn weekbladen begint ook stilletjes aan te slinken. Groetjes

  1. Bedankt voor je reactie Jeannot ! Ja, lezen is inderdaad een fijne hobby. Hopelijk ben je snel door je achterstand heen en kan je ook weer in een boek duiken …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.