Bloggen, hoe begin je eraan ?

Bloggen… Het idee was er al langer.
Zoals ik in de “Over mij” pagina vertel, hield ik tijdens de corona lockdown (die ik in Spanje uitzat), een dagboek bij. Van dag 1, toen Spanje op slot ging, tot dag 100, toen de grenzen weer opengingen. Gedurende die periode broedde ook het idee meer en meer om nadien te gaan bloggen over alles en nog wat. Want ja, ondertussen had ik de  schrijfmicrobe helemaal beet !

Maar hoe begin je er in hemelsnaam aan ?
Zoals steeds bracht “vriend” Google (zoals ik deze voor mij onmisbare internettool steeds noem), ook nu weer raad. Na heel veel te hebben rondgesurft en te hebben gelezen over het onderwerp, kwam ik tot het besluit dat er toch wel heel wat bij komt kijken alvorens je echt kan gaan beginnen bloggen !
Ik las over een website die je moet bouwen, een domein dat je moet kiezen, hostingpakkets..
Het leverde me al meteen een paniekreactie op. Een website maken ? Ik ?! 😱

Ik ben helemaal niet technisch aangelegd als het over computers  gaat. Termen als HTML, URL, CSS, Headers, Plugins, Customizer, daar ga ik bij zweten ! De moed zonk me al meteen weer in de schoenen.

Maar vriend Google leerde me ook dat er pakketten bestaan om je te helpen met die dingen, en je zo makkelijker een eigen website kan maken. Via YouTube kwam ik nadien bij MatthijsOnline terecht. Zijn inleidend videootje “Een WordPress website maken kan iedereen, en ik help jou daarbij. Geen technische kennis vereist“, trok mij over de streep. Ik ging mijn eigen website maken !!

Via de website academy.matthijsonline.nl kocht ik onderstaande videocursus aan.  

Het feit dat ik hier nu dit blogbericht aan het schrijven ben, bewijst al meteen dat het geen nutteloze aankoop was. De instructievideo’s hielpen me door elke stap, om te komen tot wat jullie hier nu zien.

Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat het in het begin toch met veel gepuf, geblaas, soms zelf wanhoop gepaard ging. Elke video bekeek ik 2 tot 3 maal om zeker te zijn het juiste te doen. Maar gaandeweg begon ik het geheel, dankzij die videootjes, beter en beter te snappen, en begon ik het zelfs leuk te vinden !

En als ik even echt vastliep of het maar niet snapte, kon (en kan) ik voor de nodige ondersteuning steeds terecht op de Facebook groep van de cursus.

En kijk : ik heb nu mijn eigen stekje op het internet. Hier kan ik me nu uitleven, blogberichten en fotootjes posten. Ik heb nu zelfs een Facebookpagina van mijn website erbovenop !

Dus bedankt MatthijsOnline voor de duidelijke uitleg, de hulp en het eindeloze geduld dat je met me had bij mijn vele vragen.

Maar zeker ook dank aan mijn vriend, voor alle steun tijdens die momenten dat ik het niet meer zag zitten om verder te doen. Dank dat je me pushte om door te bijten …
En eerlijk ? Eigenlijk ben ik nu ook heel fier op mezelf dat me dit gelukt is ! 

Dus nu : bloggen maar, en hopen dat jullie mijn berichtjes leuk vinden. Post gerust een reactie hieronder (altijd leuk om lezen) en like mijn Facebookpagina zodat je geen nieuwe berichten mist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.