2020, een jaar om snel te vergeten. Of toch niet ?

Oké, eerlijk is eerlijk : dat kleine onzichtbare coronamonstertje heeft 2020 beheerst. Onze zo dierbare vrijheid werd serieus aan banden gelegd. Ons geduld werd (en wordt nog steeds) danig op de proef gesteld. En we zijn allemaal, of we het nu al dan niet willen toegeven, al heel bang geweest.

Maar misschien moeten jullie, net als ik, er jullie agenda van het voorbije jaar eens bijnemen. Of nog beter : jullie foto’s. Want voor corona ons in maart écht in haar greep kreeg, had iedereen vast al enkele leuke momenten beleefd. Toch ?

Het leek me alvast leuk om jullie in deze laatste weken van december, een persoonlijke terugblik te bieden op hoe mijn voorbije jaar verliep. 
En als ik het zo bekijk was 2020 al bij al nog zo slecht niet … 😊ì

JANUARI  2020

Zoals iedereen begonnen ook wij met een toost op het Nieuwe Jaar. En met het maken van veel plannen. We waren vastbesloten om van 2020 een topjaar  te maken !
Op 2 januari voegden we al meteen de daad bij het woord met een uitstap naar Málaga. Ik wou absoluut die zo beroemde lichtshow, waar elk jaar duizenden mensen naartoe gaan, ter plekke beleven.

We begonnen met een leuke wandeling door het centrum. Muziek, versieringen en duizenden lichtjes alom zorgden voor een feeërieke sfeer. Maar het hoogtepunt kwam er in de winkelstraat. Daar worden elk jaar 22 bogen van bijna 13 meter hoog gemonteerd, voorzien van zomaar eventjes 730.000 lichtpunten ! En die zorgen voor een prachtige lichtshow op het ritme van 4 kerstnummers (waaronder natuurlijk Mariah Carrey’s “
All I want for Christmas is you“). Klik maar even op de link om een idee te krijgen, het loont echt de moeite ! 

Ik kan jullie alvast garanderen dat ik, er daar middenin staand, meer dan eens een kippenvelmoment kreeg ! Echt een aanrader …

Enkele dagen later, op 5 januari, vierde ik voor het eerst Driekoningen mee met de Spanjaarden.
In Spanje is dit hét kinderfeest bij uitstek. Ze krijgen dan een heleboel cadeautjes na het schrijven van een brief naar de Driekoningen. Een beetje zoals ons Sinterklaasfeest dus.
Maar Driekoningen is er zeker ook een toffe dag voor de volwassenen. Voor mij was het alvast een geslaagde kennismaking met deze traditie. Wat een sfeer, hoe leuk ! Een lange stoet met praalwagens, de Driekoningen op een kameel door de straten, veel dans, muziek, en kilo’s snoepgoed die je rond de oren vliegen. Het leek wel carnaval ! (maar dan wel onder een deugddoende Spaanse zon 😊)

Na Driekoningen was het dan weer aftellen naar 14 januari. Al maanden keken we uit naar deze dag. Het vliegtuig op voor een citytrip naar Dubai en Abu Dhabi !
En oh, wat is het moeilijk deze hier kort samen te vatten. Het was zó leuk, zó mooi, zó fascinerend, zó groots ! Grootst, hoogst, snelst zijn woorden die er heel vaak van toepassing zijn.
Klaar voor enkele indrukwekkende cijfers ? 

Laat me maar alvast beginnen met de HOOGSTE wolkenkrabber ter wereld : de BURJ KHALIFA. Zomaar eventjes 828 meter hoog ! De gids vertelde ons dat dit 3 maal zo hoog is als de Eiffeltoren, of 2 maal zo hoog als de Empire State Building. WOW !! Ik kan je op een blaadje geven dat je je écht nietig voelt als je daar beneden staat en naar boven kijkt hoor !
Bovendien gingen we er met de SNELSTE lift ter wereld naar de 124ste verdieping. En met snel bedoel ik ook écht snel. De lift brengt je immers in ÉÉN minuut van het gelijkvloers naar de 124ste verdieping. Een ervaring op zich !
Eens boven geniet je  van een adembenemend zicht over Dubai. Prachtig ! 🤩

In de Deira Gold Souk zagen we dan weer vitrines vol goud, én de GROOTSTE gouden ring ter wereld : de NAJMAT TAIBA. Meer dan 60 kilo zwaar, 3 miljoen dollar waard. Iemand ?

Oh ja, voor de shoppers onder jullie ! Je vindt in Dubai met de DUBAI MALL ook nog het GROOTSTE shoppingcenter ter wereld. 1200 winkels (waaronder de GROOTSTE schoenwinkel ter wereld), restaurantjes, café’s en een enorme ijsbaan. Het alles over 4  verdiepingen verdeeld !

Ook het GROOTSTE aquarium ter wereld is in dit shoppingcenter ondergebracht. Meer dan 33.000 zeedieren in 10 miljoen liter water (jawel !) Prachtig om zien alweer !

Tijdens onze citytrip kregen we ook een unieke kans om te gaan dineren in het ENIGE 6-sterrenhotel ter wereld, de BURJ AL ARAB. Een prachtig gebouw van 321 meter hoog in de vorm van het zeil van een ‘dhow’ (een type van Arabisch schip).

Een prachtig klank-en lichtspektakel stond ook op het programma. Met een fonteinlijn van 275 meter lang, en fonteinen die op de muziek soms tot 150 meter hoog gaan is dit, jawel, de GROOTSTE en DUURSTE fonteinshow ter wereld !

En zo bleef het maar doorgaan ! Met het AIN, door haar 210 meter hoogte het HOOGSTE rad ter wereld (wordt in 2021 geopend), en de indrukwekkende 150 meter hoge FRAME met de 93 meter lange, glazen brug tussenin. Enzovoort, enzovoort. Echt teveel om hier allemaal op te noemen.

Ik kan wel niet nalaten ook nog even terug te blikken op ABU DHABI. We bezochten er onder andere de prachtige SHEIKH ZAYED GRAND MOSQUE. 
Het is de GROOTSTE moskee (neen, niet van de wereld 😁, maar toch van de Verenigde Arabische Emiraten).
Een lust voor het oog ! Zowel buiten (zoals je kan zien op onderstaande foto’s), als binnenin. Witte marmer, bladgoud en edelstenen alom …

En als je dan toch in Abu Dhabi bent, mag een bezoek aan het prachtige LOUVRE ABU DHABI natuurlijk niet ontbreken. Een must voor ieder cultuurliefhebber !

Ons bezoek aan Abu Dhabi sloten we af met een superleuke jeepsafari door de woestijn, gevolgd door een diner met dansspektakel in een heus tentenkamp.

Wel, tot daar dan mijn poging een “kort” overzicht van onze citytrip te maken ! 🤣
Maar ja, door al die foto’s te herbekijken word ik er ook weer helemaal blij en enthousiast over. Hoe spijtig  dat ik toen nog niet aan het bloggen was ! 
In elk geval : het is een aanrader om op je reislijstje te zetten !

FEBRUARI 2020

In  februari zouden we het rustig houden. Maar dat was dan weer buiten ons wielerhart gerekend ! Als fervente wielerfans konden we de Ronde van Algarve toch niet aan ons laten voorbijgaan ? We besloten dan ook om met de auto van Estepona naar Lagoa, Portugal (zo’n 570 km) te rijden om er de slottijdrit te gaan volgen.
Eerst namen we een kijkje in het wielerdorp, waar de mekaniekers druk in de weer waren met fietsen klaarmaken voor hun renners. Daarna zochten en vonden we een goed plekje om de tijdrit te volgen. Mooi meegenomen dat het een tijdrit was trouwens. Zo heb je de kans alle renners één voor één te zien en aan te moedigen. Op de foto hieronder herkennen de wielerfans onder jullie wellicht Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel.
Conclusie : de sfeer ter plekke kunnen opsnuiven blijft toch nog altijd leuker dan voor tv te supporteren hoor !

En omdat we allebei graag in Portugal vertoeven, besloten we er dan maar een tweedaagse van te maken en nog wat langer als toerist van de streek te genieten.

Dus ja hoor, tot daar verliep alles volledig naar wens, zoals we het onszelf beloofd hadden tijdens de Nieuwjaarstoost !

En toen kwam maart 2020  dus !

Maar daarover binnen enkele dagen meer, in deel 2 van mijn jaaroverzicht …                   

TIP : WIL JE GRAAG OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN NIEUWE BLOGBERICHTEN ? SCHRIJF JE DAN ZEKER IN OP MIJN NIEUWSBRIEF
EN/OF VOLG ME OP MIJN INSTAGRAM EN FB-PAGINA (DOOR OP DE BUTTONS BOVENAAN DE PAGINA TE KLIKKEN)

                             KLIK HIER OM TERUG NAAR MIJN HOMEPAGE TE GAAN

6 gedachten over “2020, een jaar om snel te vergeten. Of toch niet ?”

 1. Els Van Herp

  Leuk om te lezen en om mee te genieten van de prachtige foto’s. Ik ben super blij dat je weer van het leven kan genieten, dikke knuffel uit Humbeek…

 2. Hey Nicole,
  Wow!!
  Iedere keer opnieuw lijkt het alsof ik meegezogen wordt in je verhaal!
  Beleef ik voor een stukje je reis mee…
  Zoveel dat ik nog niet heb gezien!
  Dubai…een stad waar ik vele mensen van hoor zeggen “dit moet je zeker es doen”. En zo is het ook als ik de foto’s bekijk. De moeite zeker waard!
  Alleen…voor Beauke is dit wat ver vliegen…????
  En Malaga…zo dikwijls al geland maar nooit dit moois gezien…
  Goh…de lockdown in 2020 zal alijd in ons geheugen staan…negatief maar ook positief. Heeft ons de kans gegeven om dingen te doen waar we anders geen tijd voor hadden en gaf bracht wat rust…
  Laat ons hopen dat 2021 er anders uit ziet!
  Alhoewel…????
  Bij een volgende staan mijn valiezen klaar en trekken we een 3tal weekjes naar het mooie Spanje…???? Hoop doet immers leven hé!
  Kijk al uit naar je vervolg…????
  Liefs van ons
  Leen, Robby en Beauke

 3. Bravo Nicolleke, très belle entrée en matière. Bien présenté, des détails, mais pas trop, idem pour les photos, si tu continues, Benny n’a qu’à bien se tenir!!!
  Malaga, nous y étions en 2018 à la période du carnaval et c’est vrai que les illuminations, c’est magique, par contre le temps était exécrable à tel point qu’ils ont été contraint d’annuler le défilé des enfants et il y faisait très froid et le vent glacial…, nous y avions écouté un concert gratuit dans la cathédrale, après 1h30 de file, nous étions gelé!
  Lagoa au Portugal, nous ramène quelques années en arrière, je pense en 1981 et ensuite 2012, le Portugal, on est fan et on connaît bien, mais on se souvient de tes belles photos à Sintra que nous devons encore découvrir…
  Continues à nous faire voyager au gré de ton imagination et de vos voyages. Gros bisous. Daniel

 4. Weer slaag je erin ons te doen dromen van die mooie plekjes en tradities in het zonnige zuiden. Het doet goed om te zien hoe je terug geniet van het leven en de prachtige uitstappen (dito reisjes) . Het was weer een prachtig verslag met super mooie beelden. Kan niet wachten op het vervolg.

 5. Je lis tes carnets de voyage avec intérêt et grand plaisir!
  Ton récit, tes photos donnent envie de découvrir Dubai et Abu Dhabi . Architecture bluffante , des records qui donnent le tournis!
  À bientôt pour la suite …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.